Bezglutenowe danie - spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi
Proste danie pełne smaku i świetnie
prezentujące się na talerzu? Takie właśnie jest spaghetti z poniższego
przepisu! Ciekawe dodatki, szybkie przygotowanie i wyśmienity efekt końcowy
sprawią, że spaghetti z krewetkami będzie często gościło w menu każdego
smakosza. Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu oraz
wśród miłośników tradycyjnych potraw.
Składniki dla 3 osób:
15 krewetek
3 łyżki masła
Mała cebula
Ząbek
czosnku
8
pomidorków koktajlowych
1 pomidor
bez skórki
150 ml wody,
bulionu lub białego wina
1 łyżka
sosu sojowego
Parmezan do
oprószenia
300g
makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti
Przygotowanie:
Krewetki
gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i
szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos
sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki
koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy
jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy 3 Pauly gotujemy zgodnie z zaleceniami
na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony
parmezanem. Gotowe ! smacznego !
Więcej bezglutenowych inspiracji na www.3pauly.de